2010-07-08 15:55

Eskelinen till Visby IBK

Kimmo Eskelinen är klar för Visby IBK i Allsvenskan. Den gotländska klubben och landslagsspelaren är överens om ett ettårskontrakt.

– Jag ser verkligen fram emot en helt ny utmaning och ska göra mitt yttersta för att hjälpa Visby IBK och Gotland mot Svenska Superligan, säger Kimmo Eskelinen i ett pressmeddelande.

Visby IBK har ett uttalat mål om att spela i Svenska Superligan inom två år. Nu har man landat den kanske största pusselbiten för ett förverkligande. 
  


Kimmo Eskelinen blir en attraktion för Allsvenskan kommande säsong då han spelar med Visby IBK. Foto: Bildbyrån.


Gotlänningarna vann dragkampen i hård konkurrens med storlag som Storvreta och AIK. Dessutom nobbade landslagsbacken anbud från Schweiz.

– Att Visby IBK knyter en spelare som Kimmo Eskelinen till sig är stort. Detta hade varit en kioskvältare för alla föreningar, men att vi lyckades få Kimmos signatur är ett gott betyg för alla involverade i Visby IBK. Han är mitt i sin karriär och väljer spel i Allsvenskan. Värvningen är den största som en gotländsk idrottsklubb gjort och visar tydligt seriositeten i den satsning som vi gör, säger Per Viberg sportchef i Visby IBK.

Under sina åtta säsonger med Warberg i högsta serien spelade Eskelinen 238 matcher, där han noterades för 310 poäng (160 mål+150 ass). Det blev tre SM-guld med klubben. I landslaget har Eskelinen spelat 28 matcher och varit med om att vinna ett VM-guld.

– Kimmo Eskelinen är i mitt tycke världens bästa offensiva back. Dessutom är han en karismatisk person såväl på som utanför plan och blir en attraktion i Allsvenskan. Det är naturligtvis ett understatement att Kimmo blir en viktig spelare för oss, anser huvudtränaren Mika Packalén.

Kimmo Eskelinen besökte Gotland och klubben i juni tillsammans med sin familj. Sedan dess har Visby IBK jobbat enträget för att få tillstånd en bra helhetslösning.

– Vi blev väldigt väl mottagna när vi besökte ön och jag är grymt imponerad över den organisation och det engagemang som klubben visat. Där är Visby IBK redan topp-5 i Sverige i mina ögon. Klubben har satt ihop en bra helhet vilket är såklart den främsta anledningen till att vi blir öbor, säger Eskelinen. 


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>