2009-07-16 07:50

”Conny innehar stor kompetens”

Conny Svensson var en av personerna som förbundskaptenen Kent Göransson kunde tänka sig som ny scoutingansvarig i landslaget, och han är därför nöjd med det senaste tillskottet i landslagsledningen.


Kent Göransson.
Foto: Bildbyrån.

– Conny innehar stor kompetens och stor erfarenhet inom innebandyn, så det är verkligen ett bra val tycker jag, säger Kent Göransson till innebandy.se.

Scoutingansvarig har tidigare varit Stefan Edberg, och rollen innebär flera arbetsuppgifter även om huvudinriktningen handlar om att scouta spelare.

– Han kommer att ha ansvaret för att titta på spelare i första hand i Stockholmsområdet, eftersom det är många lag som har sin hemvist där. Han kommer också under våra matcher att scouta motståndarna och presentera det för laget. Sedan blir det en del andra uppgifter, säger Göransson.

I och med att Conny Svensson bevakar många spelare som är landslagsaktuella så har han också inverkan på vilka spelare som tas ut i landslaget.

– Det blir en dialog om vilka spelare som vi tycker passar in i landslagets spel. Kommunikationen kommer att ske telefonledes med jämna mellanrum, och sedan kommer vi träffas fysiskt ett antal gånger där vi går igenom en del detaljer, berättar Göransson.


Författare: Jonas Gustavsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>