2018-01-24 06:43

Nya föreningar ska växa fram i Bergsjön


Foto: Per Wiklund

 

Under förra året skapade Svensk Innebandys integrationssatsning ”Idrott – en väg till bättre integration” cirka 120 aktiviteter landet över. Nu har styrgruppen för satsningen bestämt att satsa på två större djupare projekt där steg och utveckling noggrant ska dokumenteras som kan leda till två helt olika ”så kan vi göra” att applicera på andra orter i landet. Här presenteras det andra.


Projekt 2: Bergsjön och Angered, Göteborg
Uppdrag --> Starta nya innebandyföreningar i områden där innebandy inte finns

Initiativtagare är Pontus Berger och Ulf Widell. Berger har sedan tidigare startat innebandyklubben Somalia SK (som sedan blev Bergsjön SK). Och fokus i det arbetet är just Bergsjön och Angered. 

- Joel Ottgård är anställd som samordnare och är ute i skolorna och pratar innebandy. Hittills har han varit i elva skolor i Angered och tolv i Bergsjön, säger Bodil Långberg, strategiansvarig i integrationsfrågor på Svensk Innebandy.

Samordnaren Ottgård är ute och pratar och visar upp innebandy. I mars arrangeras den stora turneringen Skolslaget, dit man vill ha med skolorna. Ett mål är också att flera lag ska anmäla sig till Welcome Cup i april. Ett mera långsiktigt mål är att kunna starta innebandyföreningar i Bergsjön och Angered.

Läs mer:
Svensk Innebandy satsar på två stora integrationsprojekt


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>