2013-01-31 11:24

Ytterligare återbud öppnar för debutanter

Herrlandslaget har under veckan drabbats av flera återbud inför Finnkampen i Borås som spelas på lördag 2 februari. Nu står det klart att ytterligare två namn lämnar återbud - och de ersätts av två debutanter.


Martin Hovlund, Jönköpings IK, och Kim Hadelund, Warberg IC. Foto: Idrottsfoto.

Backarna Jesper Berggren (Storvreta IBK) och Anton Karlsson (Linköping IBK) har lämnat återbud till Finnkampen i Borås på lördag. De ersätts av Jönköpings IK:s Martin Hovlund och Warberg IC:s Kim Hadelund, som båda är landslagsdebutanter.

- Det är klart att det är tråkigt när spelare som egentligen vill spela drabbas av skada eller sjukdom. Samtidigt får vi nu möjlighet att ge spelare som knackar på dörren till landslaget en möjlighet att känna på vår verksamhet. Det ser jag som en fördel och att vi i slutändan får ett bredare urval, kommenterar förbundskapten Jan-Erik Vaara och fortsätter:

- Martin Hovlund har fina egenskaper för att kunna bli en framtida landslagsspelare och toppback. Kim Hadelund brukar ha ett stort inflytande i spelet från bakplan och har ett fruktat skott. Det blir intressant att se hur killarna tar till sig landslaget under Finnkampshelgen.

Sedan tidigare har Viktor Klintsten (Storvreta IBK), Filip Stenmark (IBK Dalen) och Johan Samuelsson (Granlo BK) lämnat återbud. Ersättare är Jon Hedlund (Pixbo Wallenstam IBK), Eric Björk (IBF Falun) och Rikard Eriksson (Warberg IC).


Författare: Oskar Hansson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>