2008-01-10 19:37

Seger för IKSU mot Rönnby

IKSU vann svenskmötet mot Rönnby med 3-2 i EuroFloorball Cups gruppspel. Det var en mycket välspelad match med ett högt tempo, många chanser och två mycket bra målvakter.

IKSU tog lednigen i mitten av första perioden med 1-0. Rönnby replikerade dock fort och endast ett par minuter senare var det kvitterat. I andra perioden tog IKSU ledningen med 2-1. I tredje perioden utökade man ledningen ytterligare till 3-1. På slutet tog Rönnby ut målvakten och pressade rejält och fick in ett reduceringsmål. Närmare kom dock inte Rönnby utan IKSU vann med 3-2.

– Det var en mycket bra match och båda lagen visade fin kvalitet på spelet. Vi känner till varandra bra sen tidigare och vi vet att det alltid blir tuffa matcher mot Rönnby. Men i sin helhet tycker jag att det var en jättebra match från båda lagen, sade IKSU:s tränare Peter Grubbström efter matchen.

Hur viktig var den här segern för er?
– Den här vinsten gör antagligen att vi får en enklare match i semifinalen medan Rönnby antagligen får det lite tuffare, så den var väldigt viktig för oss. Nu har vi inte heller någon press på oss imorgon och kan gå runt på fler spelare och kanske låta några vila, fortsatte Peter Grubbström.


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>