2008-01-06 11:19

Dramatiska semifinaler i Distriktslags-SM

Det blev dramatiskt i F15 semifinaler i distriktslag-SM. I den första ledde Uppland med 3-1 mot Stockholm innan Stockholm vände. Den andra semifinalen mellan Västerbotten och Västmanland avgjordes först efter straffar.

Semifinal 2 i distriktslags-SM mellan Västerbotten och ”hemmalaget” Västmanland blev mycket jämn och spännande. Västerbotten inledde med att göra 1-0. Sedan vände Västmanland och tog ledningen med 1-2 innan den första perioden var slut.

Nästan direkt i den andra perioden kom Västerbotten dock tillbaka och kvitterade till 2-2. Det resultatet stod sig sedan matchen ut och matchen gick till förlängning och sudden death.

Förlängningen blev också mållös men det saknades inte chanser. Västerbotten hade många bra chanser att avgöra men Västmanlands målvakt Sofie Hellquist storspelade. Med endast tio sekunder kvar av sudden death hade Västmanland också ett jätteläge då ett skott från slottet tog i kryssribban.


Västerbotten firar sitt avancemang till final. Foto: Johan Norberg
Matchen kom därför att avgöras på straffar som Västerbotten tillslut vann med 2-1 och Västerbotten är därmed klara för final.

– Det känns jätteskönt. Vi har varit underskattade av många lag och därför känns det jättebra att vi nu är i final, sade Västerbottens målvakt Jannike Taflin direkt efter matchen.

Hur kändes det inför den avgörande straffen då du visste att om du tar den så är ni i final?
– Jag har aldrig varit med om något sånt här straffavgörande tidigare. Men kändes som att det gick bättre och bättre ju längre in i straffavgörandet vi kom. Jag kände mig lugnare och det kändes bättre hela tiden, fortsatte Jannike Taflin.

Västerbotten – Västmanland 3-2 ST


I den andra semifinalen mellan Uppland och Stockholm ledde Uppland med 3-1 efter den första perioden. I den andra perioden kom Stockholm tillbaka och innan den andra perioden var slut så var det kvitterat 3-3.

I den tredje perioden fullföljdes Stockholms vändning och man vann tillslut med hela 3-7. Och Stockholms F15 är därmed åter klart för en final i distriktslags-SM.

Uppland – Stockholm 3-7


Final F15:
Stockholm – Västerbotten


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>