2007-02-07 09:55

Zürchers första mål i Gammliahallen

Han gjorde en succédebut i elitserien i höstas och blev matchvinnare i Dalens första bortamatch. Hemma i Gammliahallen har dock målen uteblivit – fram till tisdagen. Då gjorde Michael Zürcher två mål och nu tar schweizaren sikte mot World Challenge.


På fredag får Sverige se upp för Michael Zürcher och hans Schweiz i World Challenge. Igår gjorde han sitt första mål på hemmaplan i elitserien. Foto: Mikko Harma.

I premiärmatchen borta mot Järfälla gjorde Dalens schweiziska nyförvärv Michael Zürcher succé. Han gjorde två av målen och blev matchvinnare när Dalen vann med 4-1.

Sedan har Zürcher hamnat lite i skuggan av ett annat utländskt nyförvärv, nämligen Ketil Kronberg. För Zürcher har målskyttet inte tagit någon riktig fart och framför allt på hemmaplan har det varit svårt.

I tisdagens hemmamatch mot Caperio/Täby släppte det dock och Zürcher gjorde två av målen när Dalen vann med 8-3. Därmed har 25-åringen gjort sex mål i elitserien och nu har det alltså även blivit mål på hemmaplan.

Vid senaste VM gjorde Michael Zürcher 13 poäng. På de översta åtta platserna i poängligan fanns schweiziska lagkamraterna Adrian Zimmerman och Marcus Gerber och andra storheter som Niklas Jihde, Tero Tiitu, Anders Hellgård, Pavel Kozusnik och Esa Jussila.

Nu till veckoslutet är det dags för World Challenge, där de flesta av VM:s bästa poänggörare är med. På fredag startar turneringen i Lisebergshallen och Zürcher & Co i Schweiz möter Sverige.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>