2007-02-16 19:18

Självförtroendet ska ta Jik till slutspel

Jönköping hade under hösten en riktigt tung period med ekonomiska problem, spelarflykt och hela sju raka förluster. Men efter jul har allting börjat gå bättre och man har återfått självförtroendet och jagar nu slutspel. Inför sexpoängsmötet mot Balrog på söndag har innebandy.se snackat med Jönköpings tränare Mikael Hill.

Ni har en väldigt viktig sexpoängsmatch mot Balrog nu på söndag. Hur ser ni på den matchen?
– Det är ju som sagt en väldigt viktig match som vi nästan måste vinna om vi ska kunna ta oss till slutspel. Om vi vinner den går vi upp på den åttonde slutspelsplatsen, en poäng före Balrog. Skulle vi däremot förlora så ligger vi istället fem poäng efter och då blir det mycket tuffare.

Vad kommer att krävas för att ni ska vinna mot Balrog på söndag?
– Att vi fortsatt har bra ordning i de olika lagdelarna, speciellt i försvarsspelet. Inga förändringar jämfört med de senaste matcherna utan bara fortsätta så som vi spelat i de.

Ni har spelat riktigt bra den senaste tiden med en knapp förlust mot Dalen och senast i onsdag vinst mot Storvreta. Hur är läget i truppen nu?
– Riktigt bra, vi har spelat bra efter jul. Det har varit mycket jämna matcher och en del uddamåls förluster så vi har faktiskt haft ganska dålig utdelning poängmässigt men får hoppas att de kommer nu.

Vad tar ni då med er från de senaste matcherna till matchen på söndag?
– De kändes som om det blev en vändpunkt när vi spelade 6-6 mot AIK strax före jul och efter det har vi spelat på en hel annan nivå och med ett mycket bättre självförtroende så det är väl framförallt ett gott självförtroende vi tar med oss.

Ni har som sagt spelat väldigt bra sedan jul jämfört med i höstas. Vad är det som fungerar bättre idag jämfört med i höstas?
– Det blev ju en väldig turbulens i truppen med spelare som lämnade och allt. Nu har vi haft lite mer lugn och ro runt truppen vilket varit bra. Vi har också fått tillbaka en hel del viktiga spelare som Viktor Andersson, Andreas Elf, och Fredrik Danielsson. Sedan har Anton Lindqvist i målet också imponerat och spelat mycket bra.

Så här lite i efterhand, hur mycket spelade de ekonomiska problemen som klubben drogs med i höstas in på spelet som då också hamlade i en rejäl svacka?
– Egentligen så började det hela innan dess. 0-8-förlusten mot Dalen kom dagen innan vi visste något om de ekonomiska problemen, så det var på gång redan innan dess. Sedan försvann det en del spelare i samband med det vilket givetvis påverkade laget. Men killarna som stannade kvar har varit riktigt starka och visat att de vill fortsätta kämpa på, vilket märks nu.

Hur ser läget ut i truppen inför söndagens match?
– Vi har faktiskt lite problem med sjukdomar. Under torsdagens träning var sju ordinarie spelare inte med på grund utav sjukdom. Men de flesta ska nog vara okej och kunna spela i helgen.

Vad är det då som gör att ni drar det längsta strået både på söndag och i serien och tar er till slutspel istället för Balrog?
– Vi har ett bra lag och ett bra självförtroende. Sedan har vi också några riktigt vassa matchvinnare som David Gillek, Daniel Calebsson och Karl-Johan Nilsson som kan avgöra matcher för oss.

Om ni då tar er till slutspel, hur farliga tror du att ni kan bli om ni tar er dit?
– Svårt att säga. Det har ju visat sig tidigare i både innebandy och andra sporter att lag som ”snubblar” vidare till slutspel kan ta sig riktigt långt där och ibland hela vägen. Så vi kan nog bli något av en joker. Vi har jobbat i motvind hela säsongen och nu är vi på gång så vi skall nog kunna bli riktigt obehagliga för en del lag i slutspelet.

Då får jag tacka så mycket för mig och önska er lycka till på söndag.
– Tack så mycket.

 

HELGENS MATCHER
   Lördag:
15.00 Falun-Dalen

Söndag:
15.30 Älvstranden-Pixbo Wallenstam
16.00 Balrog B/S-Jönköping
16.00 Helsingborg-AIK
16.00 Storvreta-Järfälla
18.00 Caperio/Täby-Warberg

  

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>