2007-02-02 16:06

Publikfest i Umeå

I damernas elitserie spelas nio matcher till helgen. Sist ut är den tv-sända matchen mellan Dalen och Örnsköldsvik som startar klockan 18.30 på söndagen. Det är en match med stort förhandsintresse och mycket folk väntas till Gammliahallen.

Efter vinster mot såväl Pixbo som Falun, spräcktes Dalens vinstsvit i förra omgången, då man föll mot Rönnby på hemmaplan. Det mesta pekar dock på att Dalen ska klara av att ta en kvartsfinalplats för första gången.

Större frågetecken kring en slutspelsplats är det just nu för Örnsköldsvik. Laget ligger på tionde plats men har en slutspelsplats inom räckhåll. I lördags blev det dock storförlust hemma mot Balrog.

– Balrog är ett av världens bästa klubblag om inte det bästa. Tio mål är alldeles för mycket men som matchen gestaltade sig så var det inte så mycket snack om saken, säger Örnsköldsviks tränare Tommy Häggström apropå resultatet 0-10 i senaste omgången.

Anna Hedberg var en av de bättre i ÖSK förra säsongen och hon är nu tillbaka i truppen

– Anna tillför harmoni och rutin till vårt unga lag samt stärks konkurrensen på backsidan. Det betyder mycket med lite äldre och mer erfarna spelare som varit med tidigare i med- och motgångar.
 
Det är första gången som lagen möts i elitserien den här säsongen men om drygt en vecka är det dags för nytt möte i Örnsköldsvik. Söndagens match i Gammliahallen direktsänds i SVT24.

– Självklart är det inspirerande och det kommer säkert att vara pirrigt från både vår och Dalens sida innan matchen väl är igång. Jättekul att man väljer att visa dammatcher och inte bara herrar. Tydligen verkar det bli riktigt mycket folk på läktaren också. Pressen ligger på Dalen som givetvis är favorit i matchen.

 

HELGENS MATCHER
   Lördag:
14.00 Rönnby-Boden 
14.00 Engelholm-Falun 
14.30 Endre-Skellefteå
16.00 Dalen-Karlstad
Söndag:
13.00 Hammarby-Boden
14.00 Balrog B/S-Skellefteå 
14.00 Pixbo Wallenstam-Falun 
16.00 Iksu-Karlstad
18.30 Dalen-Örnsköldsvik

  


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>