2007-02-01 18:35

På besök hos innebandydoktorn

Han har varit läkare vid allt från skid-VM till Expedition Robinson. Nu tar han sig an innebandyn. Vi har träffat SIBF:s nye förbundsläkare, Thor Halse.
 
Sedan slutet av 2006 är Thor Halse ny på posten som förbundsläkare för Svenska Innebandyförbundet. Thor är en 56-årig sexbarnsfar som bor i Stockholm.
 

– Uppdraget är indelat i tre delar. Jag kommer att medverka aktivt i samband med landslagens läger och landskamper. Sedan ska vi även bygga upp ett nätverk med den medicinska personal som är kopplad till elitinnebandyn i Sverige. Den tredje delen handlar om att sprida information, berättar Thor.
 
Till vardags arbetar han som ortoped på S:t Görans ortopedklinik och har kommit mycket i kontakt med idrotten genom åren. Bland annat har han varit läkare åt Falu IF hockey och fotbollen i Brage. Under tiden han bodde i Dalarna tjänstgjorde han även som läkare i samband med skid-VM i Falun.
 
Andra läkarerfarenheter utanför sjukhusväggarna har Thor fått vid diverse tv-produktioner. Under fyra år var han läkare vid inspelningarna av Expedition: Robinson. Han har även jobbat under TV4-äventyren Camp Molly och Farmen Sydafrika.
 
Som förbundsläkare kommer Thor Halse att vara talesman för Svenska Innebandyförbundet i medicinska frågor samt bistå med sitt kunnande när det handlar om skador, kost, tränings- och behandlingsmetoder.
 
Kring uppstarten av innebandyns nätverk är det långsiktiga målet att även de medicinskt ansvariga ute bland elitklubbarna ska finnas med. Här handlar det också om att skapa ett gemensamt forum.
 
Thor Halse kommer vidare att vara medicinsk sakkunnig för Svenska Innebandyförbundets antidopingverksamhet.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>