2007-02-19 11:56

Fyra nya seriesegrare

Sedan tidigare var Kais Moras damer klara seriesegrare i division 1. Den gångna helgen avgjordes toppstriden i ytterligare fyra förbundsserier.

Förutom Kais Mora är nu även Täby IS klara seriesegrare i damernas division 1 och får sikta in sig på elitseriekval. Täby var stora favoriter före seriestart i den östra serien och har lyckats infria favoritskapet. Laget är obesegrat efter 14 matcher.

Herrarnas division 2 fick den gångna helgen två klara seriesegrare. Det var den nordligaste och den sydligaste serien som avgjordes.

I division 2 norra Norrland är Granlo BK klara seriesegrare. Det obesegrade Sundsvallslaget har elva poäng ner till Skellefteå på andra plats och hela 19 poäng till tredjeplacerade Ersboda. Granlo tränas av förre världsmästaren Magnus Näsman och laget siktar nu på att slå målrekordet för ett lag under en division 2-säsong.

Granlo har gjort 214 mål efter 20 matcher. Det gällande rekordet innehas av ett annat lag från Sundsvall, nämligen IBK Nordic som gjorde 223 mål säsongen 2004/05.

I division 2 södra Götaland säkrade IBK Landskrona seriesegern i fredags genom att slå Strövelstorp på hemmaplan. Tobias Blixt & Co i Landskrona får nu spela i division 1 kommande säsong.

I herrarnas division 1 är Västerås IBF numera klara segrare i den mellersta serien och får därmed kvala till elitserien. Här var det en toppstrid som länge var mycket levande. Stabiliteten hos Västerås tog dock död på spänningen. På de sju senaste omgångarna har toppkonkurrenten Hässelby tagit åtta poäng. Under samma period har Västerås tagit 19!

Placeringarna i division 1 har för Västerås sett ut så här de senaste säsongerna: 2-1-2-4-1.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>