2007-02-04 20:34

Dalen tog viktiga poäng mot Jönköping

Dalen vann den mycket viktiga tv-sända matchen mellan Dalen och Jönköping med 4-3 hemma i Gammliahallen. Stor matchhjälte för Dalen blev norrmannen Ketil Kronberg som avgjorde matchen genom att först kvittera till 3-3 för att sedan sätta det avgörande 4-3 målet för Dalen.

Det blev en mycket underhållande match mellan Dalen och Jönköping. Matchens spelades i ett högt tempo och med ett bra passningsspel från båda lagens sidor. Den första perioden blev dock mållös. Den andra perioden hann däremot knappt börja innan Ulf Brännström tryckte in 1-0 för Dalen i powerplay. Sedan utökade även Dalen sin ledning till 2-0 innan Viktor Andersson kunde reducera till 2-1 för Jönköping efter ett mycket snyggt pass från David Gillek.

Den tredje perioden fortsatte med ett högt tempo och innan två och en halv minut hade gått av den sista perioden hade Jönköping vänt på steken och hade då ledningen med 2-3. Det tog dock bara knappt en minut innan Dalen var med i matchen igen då man kvitterade genom Ketil Kronberg. Norrmannen var inte nöjd med det utan avgjorde även matchen genom att sätta 4-3 till Dalen.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match idag och tycker att vi borde ha vunnit. Jag vet inte riktigt varför vi släpper in Dalen i matchen igen efter att vi tog ledningen i början av tredje perioden. Men vi får ta med oss allt det bra från dagens match till de matcher vi har kvar så att vi kan vinna de istället och ta oss till slutspel, sade Jönköpings Daniel Calebsson till SVT-sporten efter matchen.

Dalen tog därför tre viktiga poäng och hänger därmed på de övriga 4 topplagen i striden om att komma topp fyra i tabellen. Jönköping får det däremot allt motigare i kampen om den sista slutspelsplatsen.


Dagens toppmatch mellan Storvreta och Pixbo vann Storvreta blev en tät och svängig match där Pixbo ledde med 4-2 innan Storvreta vände på matchen och tillslut vann med 6-5.


Matchen mellan Caperio/Täby och Älvstranden slutade med hemmaseger med hela 10-3 till Caperio/Täby. Caperio/Täby gick på nock i första perioden och ledde efter de första tjugo minuterarna med hela 5-0.

 

HELGENS MATCHER
      Lördag:
16.00 Warberg-AIK
19.00 Falun-Helsingborg


6-9 
8-4

Söndag:
16.00 Dalen-Jönköping
16.00 Storvreta-Pixbo
18.00 Caperio/Täby-Älvstranden 

4-3
6-5
10-3 

 

Författare: Johan Norberg

  


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>