2007-02-25 19:03

Ännu en seriesegrare klar

Pixbo Wallenstam vann under söndagen toppmötet mot AIK med 7-8 i Solnahallen. Därmed säkrade Pixbo förstaplatsen i herrarnas elitserie med två omgångar kvar att spela.

I söndagens toppmöte mellan tvåan i elitserien AIK och ettan Pixbo Wallenstam vann Pixbo med 7-8 efter en målrik match och tät match. Pixbo har nu 48 poäng och har därmed ointagliga sju poäng ner till tvåan AIK på 41 poäng, vilket betyder att seriesegern och förstaplatsen i herrarnas elitserie är säkrad då det endast är två omgångar kvar att spela.

Då Storvreta förlorade med 3-6 mot Caperio/Täby tog sig Warberg förbi Storvreta upp på tredjeplatsen. Warberg vann med 4-5 efter sudden death mot Jönköping som dock ledde med 3-0 innan Warberg vände på matchen. Matchhjälte för Warberg blev Magnus Svensson som gjorde tre mål för Warberg däribland det avgörande i sudden. Svensson klev därmed upp på andraplatsen i poängligan med 41 poäng, tre poäng efter en annan Warbergsspelare, Mathias ”Bult” Larsson som leder poängligan med 44 poäng.

I den tv-sända matchen mellan Helsingborg och Järfälla vann Helsingborg med 7-3 efter en mycket underhållande match som till en början också var mycket tät och jämn. Järfälla öppnade målskyttet genom Mats Egnell i powerplay innan Daniel Johnsson kvitterade genom ett mycket snyggt zorromål upp i krysset efter ett frislag. Efter den första perioden som också slutade 1-1 tog Helsingborg över alltmer och Daniel Johnsson blev tillslut tremålskytt i matchen. I och med segern säkrade Helsingborg en slutspelsplats.

– Det känns riktigt skönt att vara klar för slutspel. Nu kan vi testa på saker och finslipa spelet i de sista två matcherna i serien inför slutspelet. Vi har en bra formkurva nu och kan vi bara hålla i den så ska det nog förhoppningsvis kunna lösa sig i slutspelet också, sade en mycket nöjd Daniel Johnsson till SVT efter matchen.

I kampen om den sista slutspelsplatsen tog både Balrog och Falun två mycket viktiga segrar mot Dalen respektive Älvstranden. Balrog behåller därmed sitt grepp om den åttonde och sista slutspelsplatsen tre poäng före Falun och fem poäng före Jönköping som tidigare nämnts tappade poäng idag.

Om ni vill se alla resultaten och en aktuell tabell så finns den här.

 


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>