2005-02-21 14:00

van Manen kvar på sjukhuset

I ett pressmeddelande berättar Pixbo Wallenstam att Christoffer van Manen mår efter omständigheterna bra och att klubben under måndagsförmiddagen har beslutat att samtliga spelare i klubbens herr- och damlag ska genomgå en noggrann hjärtundersökning.

Christoffer har inte ont längre men är trött efter gårdagens händelse i Solnahallen. Hans föräldrar är med honom på Karolinska sjukhuset i Solna. Christoffer ska under dagen genomgå en ultraljudsundersökning på hjärtat. Efter denna undersökning ges besked om han får lämna sjukhuset. Alla värden är bra och man har inte hittat något fel på Christoffer efter de tester som gjordes igår.

Pixbo Wallenstam IBK beslutade under måndagsförmiddagen alla herr- och damspelare genomgå en noggrann hjärtundersökning för att minimera risken för fler liknande händelser. Testerna kommer att genomföras med start under tisdagen. Man ser nu även över möjligheterna att erbjuda alla sina ungdomsspelare samma undersökning.

I pressmeddelandet påpekas också att Christoffer så sent som i september genomgick en ordentlig undersökning av hjärtat och att han då fick besked att han kunde fortsätta spela innebandy på elitnivå.

Pixbo Wallenstam har idag framfört sitt stora tack till AIK för deras insats i samband med gårdagens händelse.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>