2007-12-19 11:04

Första mållösa matchen på två säsonger

Göteborgsderbyt mellan IBF Göteborg och IBF Älvstranden i damernas division 1 södra slutade 0-0. Det var den första mållösa förbundsseriematchen på nästan två säsonger i svensk innebandy.

Det var i lördags den 15 december som de två Göteborgslagen i damernas division 1 södra möttes. Matchen slutade 0-0 och det enda som rapporterades i matchprotokollet var en utvisning för IBF Göteborg i den tredje perioden.

Senast en match slutade 0-0 i en förbundsadministrerad match var i damernas slutspel och åttondelsfinalen mellan Dalen och Hammarby den 3 mars 2006.

innebandy.se har fått en intervju med IBF Göteborgs tränare Pierre Månesköld:

Hur kommer det sig att matchen slutade 0-0?
– Det var två väldigt duktiga målvakter i båda lagen och båda lagens försvar höll ihop det bra. Eftersom det var ett derby så känner vi varandra väldigt bra och vi vet varandras styrkor och svagheter vilket gjorde att vi tog ut varandra lite, säger Pierre Månesköld.

Har du någonsin varit med om att en innebandymatch slutat
0-0 tidigare?

– Nej det har aldrig hänt mig tidigare under min karriär. Det underliga var att det faktiskt inte saknades chanser utan det fanns många bra lägen och det var mycket skott på mål från båda lagen, säger Pierre Månesköld.

Vad ska ni göra för att lyckas få in bollen till nästa gång?
– Som jag sade tidigare så var det ändå gott om chanser så det gäller bara att fortsätta på samma sätt och hoppas på lite mer tur så att bollarna går in i nästa match, avslutar Pierre Månesköld.


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>