2006-12-18 08:29

Petra Kundert lämnar Iksu

Ett av säsongens absolut hetaste nyförvärv på förhand. Nu meddelar Iksu att Petra Kundert flyttar hem till Schweiz av personliga skäl.

Kundert har bestämt sig för att återvända hem till Schweiz efter jul. Hon kommer därmed inte att spela något mer för Iksu, varken i elitserien eller i Europacupen. Anledningen är personliga skäl.

– Jag ångrar inte att jag valde att åka till Sverige. Valet att åka till Iksu känns helt rätt. Det har utvecklat mig både som spelare och som människa. Tyvärr är mina känslor för min familj och mitt hemland för starka och jag orkar inte stå emot mitt hjärta något mer, säger Petra i ett pressmeddelande.

Niklas Ericsson, från Iksu innebandys sportkommitté, ser det så här:
– Det känns verkligen tråkigt att vi tappar en profil som Petra, men vi stödjer henne samtidigt i hennes beslut. Allt föll på plats de sista dagarna i veckan. Thorengruppen i Umeå expanderar och var i stort behov av en ny administratör efter jul. De garanterade Petra ett bra jobb liknande det hon haft tidigare i Schweiz. I slutändan blev dock Petras hemlängtan för stor och det fällde avgörandet i hennes beslut.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>