2016-04-24 11:26

”Det kommer bli ett krig därute”


Iza Rydfjäll satte stopp för Schweiz under lördagen. Foto: Per Wiklund

Iza Rydfjäll vill visa att VM-finalen inte var en engångsföreteelse.

Sverige har hittills inte släppt in ett enda mål i Euro Floorball Tour. 14-0 mot Tjeckien i fredags följdes upp med 9-0 mot Schweiz under lördagen. Idag väntar VM-finalmotståndarna Finland som också är obesegrade hittills i turneringen.
- Det är alltid extra roligt att möta Finland. Jag tror att det kommer bli en tuff match men vi ska gå in och visa att VM-finalen inte var en engångsföreteelse. Vi ska gå in med fart och tempo, våga gå in i de trånga ytorna och ta oss in på kassen, säger Iza Rydfjäll.

Bara en gång tidigare har damlandslaget nollat motståndet tre matcher i rad. Det var under VM i Mariehamn 1997 då man mötte Österrike, Tyskland och Ryssland. Idag finns alltså chansen att tangera rekordet. Den rutinerade försvarskuggen Rydfjäll vet vad som kommer krävas.
- Vi har satt försvarsspelet riktigt bra hittills och det kommer bli extra viktigt idag mot Finland som är så pass bra på sina kontringar. Det gäller att vi är med men att vi också vågar gå med fyra i anfall och slår vår spelare.

Är det kontringsspelet som är Finlands starkaste vapen?
- Ja, det skulle jag nog säga. Och att de är ett lag med mycket energi som krigar i 60 minuter så det kommer bli ett krig där ute.

Matchen sänds med start 13.40 i TV12.


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>