2012-04-12 11:02

Sveriges trupp till ”för-VM” i Schweiz

Sveriges herrar spelar Euro Floorball Tour i VM-staden Bern 27 till 29 april. Förbundskapten Jan-Erik Vaara har nu valt vilka 22 spelare som ingår i truppen.

Tre debutanter följer med till Schweiz: Falunbacken Johannes Larsson, hans lagkamrat Alexander Rudd och Pixbo Wallenstams forward Patrik Malmström.

En annan stor nyhet är att Pixbos nyförvärv Henrik Quist är tillbaka i landslaget. Jan-Erik Vaara har sett honom på plats i Schweiz och imponerats. Det är första gången Quist spelar i landslaget sedan långtidsskadan hösten 2010.

– Det känns väldigt kul. Det har varit ett av mina mål att komma tillbaka men jag visste inte riktigt var jag stod eftersom jag inte känner Vaara och inte hade en aning vad han tyckt och tänkt om mig. Samtidigt har jag vetat om att kommer jag upp till min verkliga nivå så finns det inte åtta backar i Sverige som är bättre än mig, säger Henrik Quist och fortsätter:

– Jag är glad att min spelstil verkar passa honom. Jag har fått ny energi, är motiverad och vill spela i högt tempo och med rörelse, vad jag förstått vill landslaget spela så.

Tillbaka i landslaget är också Henrik Stenberg medan Martin Karlsson, Alexander Egebrant, Patrik Hagberg, Martin Ojaniemi och Linus Henriksson är bortplockade sedan Finnkampen.

– Det kan kännas som det är stora skillnader mot den förra truppen men det är bra spelare vi har tagit in också. Det är ingen dramatisk förändring, det är en del i vår strävan att förädla vårt spel, säger Jan-Erik Vaara och berättar:

– Det finns trots allt en stabilitet i landslaget bestående av duktiga spelare och så har vi kryddat den med några nya spännande namn. Många har konserverat och förbättrat sin form sedan Finnkampen.IBF Faluns Alexander Rudd (till höger) är en av tre debutanter i Jan-Erik Vaaras trupp till EFT i Schweiz. Foto: Bildbyrån.


Jan-Erik Vaara har varit noga att påpeka hur viktigt slutspelet är i jakten på VM-spel. Trots det är målvakterna, Patrik Jansson och Benjamin Löfdahl, uttagna – även om de nu blev helt utan slutspelsmatcher.

– Jag är mycket nöjd med deras prestationer i seriespelet och det vi fick se under slutdelen av säsongen räcker helt enkelt för oss. Ser man kortsiktigt kanske vi skulle ta en målvakt som spelar SM-final. Men vi jobbar på lång sikt och då väger det tyngre hur de presterar under hela säsongen.


Truppen:

Målvakter
Patrik Jansson, AIK
Benjamin Löfdahl, Tyresö Trollbäcken IBK

Backar
Jesper Berggren, Storvreta IBK
Eric Björk, IBF Falun
Anton Karlsson, Linköping IBK
Johannes Larsson, IBF Falun
Henrik Quist, SV Wiler Ersigen, Schweiz
Robin Nilsberth, IBK Dalen*
Mattias Wallgren, IBK Dalen
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards
Johan Anderson, Jönköpings IK
Rasmus Enström, IBF Falun
Rikard Eriksson, Warberg IC
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Joel Kanebjörk, Storvreta IBK
Patrik Malmström, Pixbo Wallenstam IBK
Kim Nilsson, AIK
Alexander Rudd, IBF Falun
Johan Samuelsson, IBK Dalen
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Caperiotäby FC
Jonas Svahn, IBK Dalen

* = ersättare efter återbud


Läs mer:
Jan-Erik Vaara om sina tre debutanter


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>