2012-04-20 16:47

Stenberg: ”Vi är ordentligt mycket bättre”

Storvreta har chansen att vinna sitt tredje raka guld och IBK Dalen spelar sin första SM-final någonsin. Det är giganten i svensk innebandy mot uppstickaren och Henrik Stenberg menar på klasskillnad.

Storvreta vann i måndags en högdramatisk femte och helt avgörande SM-semifinal mot IBF Falun med 8-3 medan IBK Dalen relativt komfortabelt tog sig till sin första SM-final. Nu väntar ett krig där lagen verkligen vet sina roller.

– Tittar man på meriterna i deras lag och jämför med vårt lag så är det klart att de är favoriter. Jag vet inte exakt hur många landskamper de har i sin förstafemma, men det är då många gånger fler än de vi har, säger IBK Dalens försvarsjätte Mattias Wallgren. Henrik Stenberg avgjorde förra årets final och trodde definitivt inte att det var IBK Dalen de skulle möta i en SM-final.

– Inför säsongen hade jag inte trott det. Då trodde jag att det skulle bli någon av de fyra stora, men väl i slutspelet kändes det som att vi kunde få möta vem som helst, säger Stenberg.Mattias Wallgren har spelat två VM-finaler och förlorat båda. Nu ska han spela sin första SM-final. Foto: Jonas Gustavsson.


Storvreta vann kvartsfinalserien mot Linköping enkelt och har levt upp till favoritskapet hittills och menar på att det inte är något negativt med att ha favoritskapet.

– Jag tycker att det är positivt. Jag skulle inte vilja vara i det laget som folk inte tror kommer att vinna. Vi vet våra styrkor och jag tycker att vi är ett betydligt starkare lag än IBK Dalen, säger Stenberg och fortsätter:
– Men nu är det en match, då gäller det att vara på topp annars kan vad som helst hända. IBK Dalen har bara två spelare som tidigare spelat en SM-final. Martin Rudeström, andramålvakten som även då såg matchen från bänken, och Peder Bodén.

– Vi har ändå en del spelare med rutin från andra stora matcher. Jag och några till har spelat VM-turneringar och VM-finaler så det är klart att vi vet hur det är att spela stora matcher. Dock är det här helt nytt för oss, men vi är oerhört laddade och ska spela vår bästa match för säsongen i finalen.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>