2012-04-21 20:43

Öhman: ”Bästa laget på 2000-talet”

Storvreta vände och vann SM-finalen mot IBK Dalen med 5-3. Lagets tredje raka SM-guld är därmed ett faktum och Hannes Öhman menar att laget är det starkaste laget under hela 2000-talet.

IBK Dalen fick en drömstart med 2-0 i den första perioden tack vare mål av Andreas Carlbom och Johan Alm. Men väl i den andra och tredje perioden visade Storvreta varför de vinner SM-guld för tredje året i följd.

– Vi hade hållit på handbromsen i 40 minuter, men vi öste på ordentligt i den tredje perioden. När vi fick 5-3 gick vi ner oss lite, men med vårt försvar så var det lugnt, säger Hannes Öhman.

Hannes Öhman blev stor matchhjälte i den tredje perioden där han gjorde både 4-3 och 5-3.

– Vår kyla och rutin blir avgörande då vi inte blir stressade utan vi malde ner dem till slut, säger Öhman och fortsätter:
– Det är allas dröm att få stänka dit det avgörande målet. Alla drömmer om det som liten pojke och jag sa till mig själv att nu får jag fasen skärpa mig efter två perioder. Ursch, jag skämdes. Jag säger inte att jag spelade bättre i den tredje perioden heller, men jag stänkte i alla fall dit två mål och då får det väl anses som godkänt i alla fall.


Hannes Öhman blev stor matchhjälte. Foto: Per Wiklund

I fjol var det Henrik Stenberg som blev den stora hjälten, men Hannes Öhman var bra även då och nu fick han dra på sig den stora hjälterollen – som han verkar trivas i.

– Det var ovärderligt för Henke (Stenberg) som är en ung spelare och har framtiden för sig att få vara med om något sådant, men jag klagar inte att det blev jag i år.

IBK Dalen spelade sin första SM-final och var såklart missnöjda efter matchen, men lagkaptenen Johan Samuelsson menade på att laget gjort en mycket bra säsong trots förlusten.

– Det är klart att det är tungt nu, men när vi fått lite distans till det här kommer vi säkert vara nöjda. Jag ska gå in till killarna nu och försöka muntra upp dem och sträcka på ryggarna, säger Samuelsson.


 


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>