2012-04-28 17:30

Nilsberth debuterade: "Har strävat efter det här"

Sverige höll på att tappa 7-1 mot Tjeckien. För dagens enda landslagsdebutant Robin Nilsberth var det därför en premiär med blandade känslor.

Robin Nilsberth bildade, mot Tjeckien, backpar med Mattias Wallgren. Precis som under Dalens succésäsong i Svenska Superligan.

- Det här är något jag väntat på. Riktigt kul att få chansen. Jag har ju vetat om att jag varit i närheten och har fått instruktioner om vad jag ska förbättra. Som för många andra här gäller det att bevisa att jag vill fortsätta att vara med. Jag har strävat länge efter det, så det gäller att njuta lite också, säger Nilsberth efter sin första landskamp.

- En okej debut. Det är mycket nytt med spelsystem och medspelare. Man måste anpassa sig, både i spelet med och i spelet utan boll. Jag tycker jag kom in i det mer och mer. Fördelen här är att det är världsklasspelare på varje position.

- Och så är det tryckt att spela med ”Walle” (Mattias Wallgren), det gör det enklare. Vi har tagit med oss spelet som vi haft efter jul. Landslagsledningen har sagt att vi ska göra det.

Sverige började Euro Floorball Tour-matchen på ett imponerande sätt men tappade efterhand. Tredje perioden slutade 0-5. Nu vann trots allt svenskarna med 7-6.

- Det gick lätt halva matchen, till 7-1. Sedan blev vi passiva och spelade försvarsspel en och en. Där finns det mer att önska, avslutar Nilsberth.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>