2012-04-27 22:56

Lexe kastades direkt in i hetluften

När Kais Moras målvakt Sandra Fredriksson tackade nej till landslagsplatsen tack vare skada fick Djurgårdens Linnea Lexe fylla hennes plats. Hon kastades direkt in i hetluften mot Tjeckien - och imponerade.

Sverige  vann matchen mot Tjeckien med 11-2 och det blev därför ingen perfekt debutmatch av Linnea Lexe. Men trots korta förberedelser och nerver gjorde hon en stark debut mellan stolparna.

- Det var nervöst alltså, men jag litar på mitt lag som jag spelar bakom och det känns oerhört tryggt att spela med de bästa i världen, säger Lexe som fick beskedet tidigare i veckan att hon blivit uttagen för att få göra sin debut i landslaget.

- Jag bara skakade när Curt (Söderström) ringde. Jag förstod direkt att det måste handla om något liknande och de undrade om jag ville hoppa in. Det blev ett ja direkt, såklart. Jag kom in på ett bananskal och jag har satsat på träningarna för att visa att jag vill vara här och att jag fick spela idag känns ju skitroligt, säger Lexe.


Linnea Lexe kastades direkt in i hetluften och gjorde en stark landslagsdebut i segermatchen mot Tjeckien. Foto: Per Wiklund

Bara två insläppta mål blev facit. Men inte nog med det. Hon fick sin revansch efter strafförlusten med klubblaget i SM-semifinalen för två veckor sedan.

- Jag tänkte på det när jag gick in för straffläggningen. Att det skulle bli lite av en revansch för den missen och därför var det extra skönt att straffläggningen blev bra.

Debuten är därmed avklarad för Lexe och nu återstår det att se om hon får fler chanser under helgen. Förutom Lexe har Sverige med sig målvakterna Malin Marklund (Iksu) och Elin Forsberg (Karlstad).


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>