2012-04-11 14:33

Landslagstruppen till World Challenge i Karlstad

När förbundskaptenen Curt Söderström tar ut sin andra landslagstrupp bjuder han på tre debutanter och dessutom flera nygamla bekantskaper. Här är spelarna som ska lira Euro Floorball Tour-turneringen World Challenge, i Karlstad, 27 till 29 april.

Svenska damlandslaget ska på hemmaplan möta Schweiz, Tjeckien och Finland. Truppen samlas redan onsdagen 25 april och hinner därför med fyra träningspass inför turneringen i Karlstad. Så här har Curt Söderström resonerat kring de totalt 23 spelare han valt:

– Jag vill ha en blandning mellan snitsare, de som kan göra det oväntade, och powerforwards. Det här är en spännande landslagstrupp med både rutinerade spelare som spelat VM och/eller många landskamper och några helt nya som tagit olika vägar för att nå hit, några via U19, andra helt nya i landslagssammanhang. Alla är uttagna för att de besitter spetskompetens.

– Jag hoppas de tar till sig sättet att spela och att de tar chansen. Att de verkligen visar att de är här för att stanna. Ingen ska förlita sig på att någon annan spelare ska hjälpa dem och göra dem bättre. Det här är spetsspelare som är betydande i sina klubblag, det ska de vara här också.Förbundskapten Curt Söderström under Finnkampen i Joensuu i februari. Foto: perwiklund.se.


Totalt har Curt Söderström tagit ut tre debutanter i målvakten Elin Forsberg, backen Iza Rydfjäll och forwarden Louise Wickström. På målvaktssidan mönstrar Sverige dessutom två ytterligare nya målvakter jämfört med Finnkampen. Sandra Fredriksson och Malin Marklund har sedan tidigare 24 respektive 4 landskamper.

– Det blir ganska naturligt nytt här eftersom att Hanna Pettersson meddelat att hon slutar. Hanna har i min värld varit solklar nummer ett i Sverige. Hon är den som varit jämnast i match efter match. Nu kliver hon av, då har vi ett antal målvakter som är riktigt bra med hög högstanivå. De kan vinna matcher åt sina lag. Men jag upplever inte att någon idag gör det i match efter match, nu får de chansen att visa upp sig både i träning och på match.

Både Johanna Holmbom och Moa Tschöp debuterade i Finnkampen i februari och får fortsatt förtroende. Annars ser vi även bland utespelarna flera återkomster: Martina Löf (5 landskamper), Sandra Mattsson (3) och Anna Jakobsson (19). Även Isabell Krantz (47), som vunnit tre VM-guld, är tillbaka efter att inte spelat Finnkampen.

– Den här truppen är mer genomtänkt. Finnkampen kom snabbt inpå och det var kort om tid, då utgick vi från VM-laget, säger Curt Söderström som säger så här om skillnader i hans nya landslag mot det Jan-Erik Vaara basade över:

– Det är nog lite för tidigt att se stora förändringar. Vi har en del nya infallsvinklar både till försvars- och anfallsspelet men det är inga omvälvande förändringar utan mer detaljer. Vi vill ha ett lite mer aggressivt försvarsspel över hela banan. Framför allt i egen försvarszon. Sedan vill vi ha ännu mer rörelse och mer bollsläpp i anfallsspelet. Vi ska gå rakare mot mål.


Truppen:

Målvakter
Elin Forsberg, Karlstad IBF
Linnea Lexe, Djurgårdens IF IBF*
Malin Marklund, IKSU

Backar
Cassandra Edberg, IKSU
Malin Eriksson, Djurgårdens IF IBF
Jenny Gustafsson, IKSU*
Martina Löf, KAIS Mora IF
Iza Rydfjäll, IKSU
Sanna Scheer, Rönnby IBK
Moa Tschöp, Djurgårdens IF IBF
Emelie Wibron, IKSU

Forwards
Josefina Eiremo, IKSU
Johanna Holmbom, IBF Falun
Anna Jakobsson, Endre IF
Therese Karlsson, KAIS Mora IF
Therese Andersson, IKSU*
Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF
Sandra Mattsson, Djurgårdens IF IBF
Elin Tjärnström, IKSU
Karolina Widar, Rönnby IBK
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Louise Wickström, Täby IS IBK
Victoria Wikström, IKSU

* = ersättare efter återbud


Läs mer:
Curt Söderström om sina tre debutanter


Författare: Sebastian Nurmi


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>