2009-04-05 17:37

Västerbottens damjuniorer mästare

Västerbotten vann distriktslags-SM för de 17-åriga damjuniorerna, och laget besegrade Stockholm med 4-1 i finalen. Avgörandet kom i den sista perioden där Västerbotten gjorde tre raka mål.

Efter tre intensiva dagar i Nyköping stod till slut Västerbotten som segrare i damernas distriktlags-SM för 17-åringar. Laget gick obesegrade genom hela turneringen och i finalen besegrades Stockholm med 4-1.

– Det var en tillknäppt historia och egentligen ingen välspelad final. Det var två lag som visste att det var mycket som stod på spel och som inte ville göra några misstag, berättar tränaren Henrik Vilhelmsson för innebandy.se.

Inför den tredje perioden stod det 1-1, men tre raka mål av Västerbotten blev avgörande. Emelie Marklund var en av de stora matchvinnarna då hon gjorde matchvinnande 2-1 och även avslutande 4-1. Det sista målet kom med knappt nio minuter kvar att spela, och gjorde att Västerbotten kunde börja spela på resultatet.

– Det kändes som att vi blev lite tryggare efter 4-1 och det gjorde att vi kunde backa hem och spela säkrare. Då släppte vi inte till så många kontringar heller, berättar Emelie Marklund som menade att lagarbetet var grunden i både final- och turneringssegern.

– Vi spelade som ett lag och alla jobbade för varandra, det var därför vi vann.

 
 
Det vinnande laget från Västerbotten. Foto: Rasmus Eriksson


Tränaren Henrik Vilhelmsson är inne på samma linje, och han matchade också hela sin trupp under den intensiva turneringen där återhämtning var ett av nyckelorden för att lyckas.

– Jag tycker att vi har gjort en riktigt bra turnering. Vi har gått runt på alla 20 spelare och alla gjorde ett härligt jobb. Framförallt har vi haft ett tryggt grundspel med ett bra försvarsspel. Jämnheten i laget har varit viktig för oss.

Västerbotten hade redan innan turneringen förhoppningar om att göra en bra insats.

– Målsättningen var att i första hand gå till slutspel, och när man väl kommer dit vet man att vad som helst kan hända, menar Vilhelmsson.

Matchstatistik finalen
Resultat damjuniorer SDF-SM

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>