2009-04-02 13:00

”Passningstempot måste bli bättre”

Den andra semifinalen mellan Balrog och Warberg i herrarnas SM-slutspel spelas under torsdagen. innebandy.se har pratat med Balrogs lagkapten Markus Palokangas som är revanschsugen inför returmatchen.

Balrog, som slog ut Caperio/Täby i tre raka matcher i kvartsfinalen i herrarnas SM-slutspel, fick en tuff start på semifinalspelet. Laget förlorade med hela 8-1 på bortaplan mot regerande mästarna Warberg.

– Vi var inte med alls. De fick tre snabba mål i den första perioden, och det är inte det lättaste att ligga under med 0-3 efter en period på bortaplan mot Warberg. Vi måste bjuda upp till kamp i nästa match, berättar Balrogs lagkapten Markus Palokangas för innebandy.se.

– Vi måste upp med tempot i passningsspelet. Vi måste också skjuta mer, gå rakt på mål och ha fler spelare framför mål. Viktigast är att vi spelar bättre än i den första matchen, det kändes inte som att vi var på tå i där.

 
 
Lagkaptenen Markus Palokangas hoppas att Balrog ska spela bättre i den andra semifinalen mot Warberg. Foto: Bildbyrån.  


Är Warberg så mycket bättre än Caperio/Täby?

– Personligen så tycker jag att Caperio/Täby är lika bra som Warberg, och kommer vi bara upp i den nivå som vi hade i kvartsfinalen så tror jag att det här kan gå bra för oss. 

Var vad det spelmässigt som ni gjorde så bra mot Caperio/Täby?
– I den matchserien offrade vis oss verkligen. Vi täckte skott och låg tätt på deras så kallade stjärnor. Jag tror att vi fick dem att tycka att vi var väldigt jobbiga att spela mot, vi gjorde dem frustrerade, och det är det spelet som vi måste hitta mot Warberg också.

Markus Palokangas, vars moderklubb är just Balrog, gjorde 25 poäng på 32 matcher i Svenska Superligan, och började också bra i slutspelet där han svarade för två mål och två assist på tre matcher mot Caperio/Täby i kvartsfinalen.

I den första semifinalmatchen var han dock poänglös.

– Jag tycker att det har gått sådär. Jag har prickat formen hyfsat i alla fall. Så länge det går bra för laget så är jag nöjd, och då brukar det också gå bra för mig själv. Jag vill visa vägen för laget och i den andra semifinalen är det extra viktigt, menar Palokangas.

Hur viktigt är det att ni vinner den andra matchen på hemmaplan?
– Det är klart att det är en viktig match. Det är stor skillnad på 1-1 eller 0-2 i matcher. Det är inte kört om vi förlorar, men utgångsläget inför fortsättningen blir helt klart jobbigare.  

Allt om herrarnas SM-slutspel

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>