2007-04-02 22:15

Warberg vann första semifinalen

Warberg vann den första semifinalen i bäst av fem mot Storvreta med 6-4. Båda lagen spelade avvaktande och kände på varandra i de två första perioderna innan Warberg ryckte ifrån genom tre kontringsmål i den sista perioden.

Matchen började väldigt avvaktande och båda lagen slarvade i sitt försvarsspel vilket öppnade för en målglad första period. Först ut var Storvretas Anton Widmark som petade in 0-1 under Warbergs målvakt Peter Sjögren. Sedan vände Warberg till ledning 2-1 innan halva perioden var spelad.

Då var det Storvretas tur att vända och Storvreta tog ledningen igen genom varsitt mål av den finska duon Mika Kohonen och Hannes Öhman. Med mindre än en minut kvar av perioden lyckades Warberg återigen kvittera genom Mikael Holmer som gjorde sitt andra mål för kvällen. Ställningen var således 3-3 inför den andra perioden.

Andra perioden fortsatte lika avvaktande som den första. Spelet kändes lojt och det märktes inte att det var slutspel och semifinal. Perioden blev mållös men med sju sekunder kvar av perioden drog Warbergs Kimmo Eskelinen på sig en utvisning och Storvreta fick med sig ett powerplay in i den tredje perioden.

Storvreta hade flera goda lägen att ta ledningen i powerplay spel i början av den tredje perioden. Men istället för Storvreta ledning så kontrade Warbergs för dagen utmärkte forward Karl-Johan Karlsson in 4-3 i numerärt underläge.

Storvreta blev då tvungna att gå upp och chansa lite mer vilket öppnade för flera kontringslägen för Warberg, vilket både Karl-Johan Karlsson och Magnus Svensson utnyttjade väl till ställningen 6-3 till Warberg. I slutet av matchen tog Storvreta ut målvakten och spelade med sex utespelare vilket gav resultat genom mål av Kim Johansson till 6-4. Närmare än så kom dock inte Storvreta och slutresultatet blev därmed 6-4 till Warberg.

– Det känns fantastiskt skönt att vi vann. Jag tycker att det var en rätt så förväntad matchbild med två bra lag som känner lite på varandra. Men vi minimerar våra misstag vilket gör att vi kan vinna tillslut. Sedan får vi några psykologiskt viktiga mål i den tredje perioden vilket också avgör till vår fördel, sade Warbergs tvåmålsskytt Karl-Johan Karlsson efter matchen.

– Vi gick sönder i vårt försvarsspel i tredje perioden och låter dem kontra in några bollar. Det gör att Warberg kan spela på sin ledning vilket de är väldigt bra på. Nu måste vi köra på ännu hårdare för att vända detta, Warberg var kanske lite mer inne i matchspel då de spelade i torsdags och vi för mer än en vecka sedan men det är bara att fortsätta trampa på så kommer det, sade en besviken Anton Widmark efter matchen.

Matchfakta Warberg – Storvreta 6-4 (1-0 till Warberg i matcher)


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>