2007-04-15 21:53

Warberg och Caperio/Täby till final

Det blir Warberg och Caperio/Täby som möts i herrarnas SM-final i Globen på lördag. Detta efter att herrarnas femte och sista semifinaler avgjordes under söndagskvällen. Warberg vann med 5‑4 mot Storvreta och Caperio/Täby slog Pixbo Wallenstam med 3‑5.

Warberg inledde den femte och avgörande semifinalen mot Storvreta bäst. Redan efter en dryg minut tog Warberg också ledningen genom Mikael Holmer. Några minuter senare ökade samme Holmer på till 2-0 för Warberg. Spelet var intensivt och båda lagen hade flera bra lägen. Det var dock Warberg som förde spelet och ledde rättvist med 2-0 efter den första perioden.

I den andra perioden var det Storvreta som tog kommandot och man pressade Warberg rejält. Men istället för Storvretareducering utökade Warberg sin ledning till 3-0 genom Mikael Holmer på en kontring, hans tredje mål för dagen. 9.23 in i perioden fick Storvreta tillslut hål på Warbergs målvakt Peter Sjögren efter ett skott upp i nättaket av Johan Andersson. Efter det stod matchen och vägde och det kändes som att nästa mål kommer att bli mycket viktigt.

Den tredje perioden blev mycket svängig period. Warberg utökade först sin ledning med två mål till 5-1 och matchen kändes avgjord. Storvreta kom dock tillbaka genom tre snabba mål i mitten av perioden. Avslutningen blev därför mycket spännande och Storvreta tog ut målvakten de sista minuterna. Men Warberg lyckades hålla ifrån och de 2216 åskådarna bröt ut i ett rejält segerjubel när slutsignalen ljöd.

– Det känns jättekul. Vi var helt enkelt hetare idag och hade marginalerna på vår sida. Vi skulle nog inte kunnat hålla emot så många sekunder till där på slutet, sade Warbergs tremålskytt Mikael Holmer efter matchen.

– Både vi och Täby var ju inte direkt favoriter före säsongen så därför känns det ju jättekul att vi får mötas i en SM-final. Det är bara stenhårt jobb som gäller och att vi har marginalerna på vår sida. Sedan måste vi också se upp med deras livsfarliga kontringar, fortsatte Holmer angående lördagens final.

Matchfakta Warberg – Storvreta 5-4 (Warberg till final med sammanlagt 3-2 i matcher)

_____________________________________________________________


I matchen mellan Pixbo Wallenstam och Caperio/Täby tog Täby ledningen med 1-0 i den första perioden. Sent i perioden kvitterade Pixbo och perioden slutade 1-1. Den andra perioden innehöll en hel del utvisningar men var mållös fram till att klockan stod på 19.37 då Täby tog ledningen igen genom Michel Kamrer i powerplay.

I den tredje perioden utökade Täby sin ledning till 1-3 genom Johan Edlund i numerärt underläge. Sedan reducerade Pixbo till 2-3 innan Täby utökade sin ledning igen till 2-4. Med fem minuter kvar av matchen reducerade Pixbo till 3-4 genom Henrik Quist. På slutet tog Pixbo ut målvakten men kom inte närmare utan Täbys lagkapten Danne Sundbom kunde istället avgöra med 3-5 i öppen kasse.

– Det känns jättekul och helt fantastiskt. Vi har vetat att vi måste vinna en match på bortplan vilket vi lyckades med idag. Vi har ett sånt fantastiskt gäng med otroliga vinnarskallar som inte vet vad nervositet är. Nu har vi snart nått fram till det mål vi satte upp före säsongen och som alla andra bara skrattat åt, sade Caperio/Täbys lagkapten Danne Sundbom efter matchen.

– Det spelar ingen roll vilket lag vi än skulle ha mött i finalen men det ska givetvis bli kul att möta Warberg. Det kommer bara att vara att köra på jag kan inte ens tänka mig att vi skulle kunna förlora. Jäderlund brukar ha bra koll på alla lagen och det gäller bara att vi följer den gameplan som vi lägger upp samtidigt som jag tror att vi kan höja oss ytterliggare på lördag. Förhoppningsvis kommer det att bli en riktigt bra final liknande den mellan AIK och Balrog för några år sedan, fortsatte Sundbom angående den kommande finalen.

Matchfakta Pixbo Wallenstam – Caperio/Täby 3-5 (Täby till final med sammanlagt 3-2 i matcher)
 


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>