2007-04-19 09:45

"Vi vinner efter straffar"

Inför lördagens SM-final har vi här intervjuat Caperio/Täbys tränare Magnus Jäderlund. Han tror att Täby tar hem guldet efter straffar.

Grattis till finalplatsen. Ni har under slutspelet slagit ut de två inför slutspelet starkaste guldkandidaterna AIK och Pixbo. Vad är det som gjort att lyckats med det?
– Vi har kommit mycket nära vår maximala matchkapacitet i nästan alla slutspelsmatcher. Sedan har vi spelat ett bra och stabilt försvarsspel hela tiden. Vi har också fått ihop en bra spelidé som vi lyckats följa och tack vare det har vi också lyckats med våra mål.


Täbytränaren Magnus Jäderlund ser fram mot SM-finalen på lördag.
Foto: Bildbyrån.De matcher som ni vunnit i slutspelet har förutom den sista vunnits i sudden death eller efter straffar. Vad är det som gjort att det blivit så många extremt jämna matcher och att ni varit så starka i de lägena?
– Alla matcher har varit väldigt jämna och av slutspelskaraktär. Det har varit jämnt mellan lagen och mycket rävspel mellan tränarna och båda lagen har försökt att hitta varandras svagheter. Sedan tycker jag att vi är väldigt starka både mentalt och fysiskt vilket hjälpt oss i slutskedet av matcherna. Vi har haft pigga ben samtidigt som vi tänker positivt vilket gjort att alla verkligen vill in och avgöra.

Varför blir det just Täby och Warberg som möts i finalen, Varken ni eller Warberg var ju direkt tippade ens som topplag inför säsongen?
– Det visar att det är på slutet då det avgörs som det gäller att vara bäst. Warberg och Täby är de lag som lyckats toppa formen bäst och är de två bästa lagen i landet just nu.

Hur bra koll har ni på er motståndare Warberg?
– Jag tycker att vi har ganska bra koll på dem. Sedan ska vi komplettera och finslipa vår granskning av dem nu mot slutet av veckan. Men jag tycker att vi börjat få ihop en bra idé om hur vi skall lyckas vinna på lördag.

Vad kommer då att krävas av er för att ni ska lyckas på lördag och vinna SM-guld?
– Att vi fortsätter hålla uppe den otroliga stämningen vi har i laget. Även om vi hamnar i underläge gäller det att bara blicka framåt. Sedan är det viktigt att vi fortsätter spela ett bra försvarsspel och lyckas hålla koll på Warbergs nyckelspelare.

Vilka är då de spelare ni måste hålla lite extra koll på i Warberg?
– De är framförallt Mikael Holmer, Magnus Svensson, Mathias ”Bult” Larsson och även formstarke Karl-Johan Karlsson. Jag skulle kunna rabbla upp tio till, Warberg har många namnkunniga spelare.

Det blir också en match i matchen mellan de båda landslagsmålvakterna Daniel Ramsin och Peter Sjögren. Hur viktig kommer den att bli?
– Den kan givetvis bli jätteavgörande. Om någon av dem inte spelar på topp så kommer det att märkas tydligt. Men vår Daniel Ramsin har spelat stabilt hela tiden så jag är inte orolig.

Har ni några spelare som eventuellt inte kan spela på lördag på grund av skador eller sjukdomar?
– Nej alla är friska och krya i dagsläget.

Warbergs landslagsback Kimmo Eskelinen är skadad och är mycket osäker till spel på lördag. Hur tror du det kan påverka Warberg och finalen?
– Det blir framförallt en attraktion mindre för publiken. Warberg har ett så pass bra och starkt lag så det ska inte spela så stor roll, de visade de bland annat i matchen mot Storvreta senast. Möjligtvis att det kan märkas i deras powerplay där Kimmo har en viktig roll.

Warberg har varit med i en hel del finaler och liknande avgörande situationer genom åren medan det här är er första final. Tror du det kan spela någon roll på lördag?
– Det tror jag absolut att det kan göra. Vi är också väl medvetna om detta och kommer att försöka hantera det på bästa möjliga sätt. Det kommer vara mycket ståhej runt omkring med bland annat mycket media och 15 000 personer på läktaren. Det är nya saker för oss medan Warberg varit med om liknande situationer tidigare. Men jag tror ändå att det kommer att höja oss ytterligare och jag tror även att vi kommer att kunna hålla oss kyliga.

Om du får ta ut ett All Star lag sett till hela elitserien och säsongen, vilka skulle vara med i det då?
– Som målvakt måste jag givetvis välja vår egen Daniel Ramsin. Sedan på backen måste jag givetvis ha med Mathias ”Bult” Larsson, så tråkigt är det, haha. Bredvid sig på backplatsen får han Balrogs Oskar Fagerlund. Som center väljer jag Jönköpings Karl-Johan Nilsson. Forwards får bli Warbergs Magnus Danielsson och Järfällas Joakim Lindström.

Till sist vad tippar du för slutresultat i finalen på lördag?
– Det blir 3-3 och förlängning och straffar där det blir seger för Täby.

Tack så mycket och lycka till på lördag.
– Tack så mycket.


Författare: Johan Norberg

 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>