2007-04-09 20:54

Svängiga matcher i semifinal tre

Det blev svängiga matcher herrarnas två semifinaler under söndagseftermiddagen. Storvreta vann mot Warberg med 5-6 och i matchen mellan Pixbo Wallenstam och Caperio/Täby vann Pixbo med 10-9 efter sudden death. Täby ledde först med 3-1 sedan ledde Pixbo med både 7-5 och 9-7.

I matchen mellan Warberg och Storvreta inledde Warberg bäst i en jämn första period. Warberg tog ledningen redan efter en dryg minut. Storvreta kvitterade dock snabbt knappt fyra minuter in i matchen. I slutet av perioden tog Warberg ledningen igen efter endast en sekunds spel i powerplay för Warberg.

I den andra perioden utökade Warberg sin ledning till 3-1 redan i den första minuten. Sedan gjorde lagen vartannat mål under resten av den andra perioden fram till ställningen 5-4 till Warberg. Den andra perioden innehåll en hel del mycket snygga mål i en mycket jämn match där Warberg möjligtvis hade lite spelövertag i den andra perioden.

I den tredje perioden tog Storvreta över alltmer och tog ett rejält grepp om matchen. Drygt fyra minuter in i perioden kvitterade man också mycket välförtjänt. Storvretas tremålsskytt Kim Johansson avgjorde matchen med sitt 5-6 mål när nästan halva perioden var spelad. Warberg tog tillbaka initiativet om matchen under de sista fem minuterna och tryckte på rejält för en kvittering men lyckades inte få in bollen och Storvreta vann därmed tillslut med 5-6.

– Jag tycker att vi började få grepp om matchen redan i slutet av den andra perioden då vi reducerar till 5-4. Sedan tog vi initiativet om matchen rejält i tredje och lyckades även få in några mycket viktiga mål. Det kändes som vi vågade lite mer än Warberg i den sista perioden vilket avgjorde till vår fördel. Nu måste vi fortsätta jobba stenhårt för att kunna vinna på hemmaplan på torsdag och säkra finalplatsen i Globen, sade Storvretas Johan Andersson efter matchen.

Matchfakta Warberg – Storvreta 6-5 (Storvreta leder med 2-1 i matcher).

_____________________________________________________________ 

I dagens tv-sända match vann Pixbo Wallenstam mot Caperio/Täby hemma i Lisebergshallen med 10-9 SD efter en mycket underlig match. Täby ledde med både 1-3 och 3-4 i början av den andra perioden. Sedan tog Pixbo över initiativet resultatmässigt och ledde med 5-4 inför den sista perioden.

Den tredje perioden blev mycket händelserik och efter drygt fyra minuter av den sista perioden ledde Pixbo med 7-5. Då kom Täby tillbaka till 7-7 efter att halva perioden var spelad. Sedan drog Pixbo iväg igen till en tvåmålsledning, 9-7 efter bland annat ytterliggare ett mål av Martin Dahlgren som sammanlagt stod för fyra av Pixbos mål. Då tog Täby timeout, vilket hjälpte och med cirka en minut kvar att spela stod det oavgjort igen, 9-9 och sudden väntade.

Med tre minuter kvar av sudden death drog Täbys lagkapten Danne Sundbom på sig en fem minuters utvisning och med endast 20 sekunder kvar att spela av sudden death avgjorde Henrik Qvist för Pixbo.

– Jag tycker att vi var det bättre laget idag, vid det avgörande målet så tänkte jag inte så mycket och jag klippte bara till, sade Henrik Qvist till SVT efter matchen.

Matchfakta Pixbo Wallenstam – Caperio/Täby 10-9 SD (Pixbo leder med 2-1 i matcher).

 


Författare: Johan Norberg