2007-04-19 09:45

”Sjögren vinner målvaktsmatchen”

I våra intervjuer inför SM-finalen menar Warbergs tränare Isac Carlsson att man främst får se upp för Rickie Hyvärinen i Täby. Målvaktsmatchen tror han att Peter Sjögren vinner.

Grattis till finalplatsen. Vad är det som gjort att ni lyckats så bra i år och tagit er till SM-final i Globen?
– Vi har framförallt bra spetskompetens i laget. Vi har många olika spelartyper och bra spelare på alla delar som behövs i laget. Vi har också en bra målvakt och stabilt försvarsspel. Sedan har vi också en otrolig vinnarvilja i laget och alla jobbar bra tillsammans och för varandra.


Isac Carlsson menar att hans spelare höjer sig när det verkligen gäller. Foto: Bildbyrån.

I slutspelet har ni legat under med 2-1 i matcher både mot Helsingborg och mot Storvreta men lyckats vända till vinst 3-2 i matcher. Vad beror det på?
– Framför allt tycker jag att vi faktiskt inte lyckats komma upp på full nivå förrän i de fjärde och femte matcherna i matchserierna. Sedan är det väl rätt så typiskt för oss att höja oss rejält när det är viktigt och gäller något, annars kan det faktiskt vara lite lojt ibland.

Om man ser till tidigare säsonger har Warberg ofta varit inblandade i liknande matchserier och ofta vunnit den sista avgörande matchen. Är Warberg bättre när de spelar under press?
– Ja, det tycker jag. När vi har kniven mot strupen så vet vi att det inte finns några genvägar. Sedan lyckas vi också att hålla kylan, vara effektiva och slå bra passningar även när det gäller som mest.

Tror du att just finalrutinen kan ge er en fördel på lördag jämfört med Täby som inte varit i någon liknande situation tidigare?
– Nej, det tror jag kommer att spela en mindre roll. Täby har gjort en stabil säsong och sedan slagit ur underläge under hela slutspelet och de är inne i bra trend just nu.

Ni och Täby var kanske inte direkt de lag som tippades spela final inför säsongen. Vad är det som gjort att det blir just ni två som möts i finalen?

– Jag tycker bara att det visar på hur jämnt det faktiskt börjar bli i svensk innebandy idag. Jag tror nästan det är första gången som inte någon av matchserierna i ett slutspel slutar 3-0 till något lag. Sedan visar det också att ett på pappret sämre lag med bra form slår ett på pappret bättre lag med sämre form.  

Hur bra koll har ni på er motståndare Täby?
– Vi har väldigt bra koll. Vi har ägnat de senaste dagarna åt analyser av Täby och kommer att fortsätta med det under en stor del av veckan fram till SM-finalen.

Vad kommer då att krävas av er för att slå Täby och vinna SM-guld på lördag i Globen?
– Att vi får ihop en bra matchplan och lyckas följa den. Sedan är ju Täby väldigt kontringsfarliga så vi får inte bjuda på någonting. Det gäller helt enkelt att vi får ihop en bra idé om hur vi ska spela och att vi tror på den. Sedan gäller det att vi också genomför den.

Är det några speciella spelare ni måste se upp med i Täby?
– De har en hel del profiler och matchvinnare i sitt lag som vi måste se upp med. Framförallt så har ju Rickie Hyvärinen varit väldigt duktig och sedan måste vi även få hål på deras målvakt Daniel Ramsin.

Det blir också en målvaktsmatch mellan de båda landslagsmålvakterna Peter Sjögren och Daniel Ramsin. Hur viktig kommer den att bli?
– Den kommer att bli väldigt viktig. Av erfarenhet har man ju sett att målvaktsmatchen ofta avgör sådana här matcher. Men Peter Sjögren har visat bra form på slutet och jag är övertygad om att han vinner den matchen.

En av era största stjärnor Kimmo Eskelinen är skadad och kommer med största sannolikhet inte till spel på lördag. Vad betyder det för er?
– Vi vet inte säkert om han kan vara med på lördag eller inte än. Det har blivit bättre och vi hoppas fortfarande. Det är klart ett avbräck om han inte kan vara med, men i sådana fall har vi en fullgod ersättare i Joakim Hansson.

Om du får ta ut ett All Star lag sett till hela elitserien och säsongen, vilka skulle vara med i det då?
– I mål så finns de två bästa målvakterna i finalen men jag väljer Peter Sjögren före Ramsin eftersom det är vår målvakt. Sedan är väl Mathias ”Bult” Larsson rätt så självskriven som en av backarna och den andre får bli Henrik Quist. Som center väljer jag Jönköpings Karl‑Johan Nilsson. Forwards får bli Magnus Svensson tillsammans med Martin Dahlgren.

Till sist vad tippar du för slutresultat i finalen på lördag?
– Det blir nog en mycket jämn match men jag tror att vi till slut vinner med 6-4.

Tack så mycket och lycka till på lördag.
– Tack så mycket.


Författare: Johan Norberg