2007-04-04 07:19

Landgren tillbaka i tränarrollen

Kristina Landgren Carestam blir huvudansvarig tränare för Pixbo Wallenstams damer. Det står klart när klubben nu har presenterat en ny ledarstab som ska leda laget den kommande säsongen.

36-åriga Kristina Landgren Carestam har den gångna säsongen varit ledig från tränaruppdrag efter att föregående säsonger ha varit förbundskapten för damerna och sedan för herrarna.

Nu blir hon alltså huvudansvarig i det Pixbo som har blivit utslagna i SM-kvartsfinalen två år i rad.

– Med två kvartsfinalförluster bakom oss samt att befintligt tränarpar (Daniel Hansson och Anders Nilsson, reds anm) tackat för sig, behövde vi sätta ett snabbt, rejält avstamp inför kommande säsonger för att hitta en nytändning och fortsatt utveckling för våra rutinerade spelare och samtidigt locka nya talanger för att nå föreningens mål med ett SM-guld på damsidan. Vi är oerhört stolta att presentera denna otroligt starka och kompetenta ledartrojka till att utveckla och leda laget de kommande säsongerna, säger Urban Jansson som är elitansvarig i Pixbo.

Kristina har ju tidigare varit tränare i Pixbo, som senast för klubbens herrlag då det blev SM-guld säsongen 2001/02. Hon har också tränat Pixbos damer, varav den första tiden som spelande tränare.

På damsidan har hon även tränat Högdalen, där det blev SM-guld.

– Jag skulle aldrig ta på mig detta uppdrag om inte spelarnas och föreningens ambition var att ta SM-guld. Att arbeta med en av Sveriges starkaste spelartrupper och en mycket kompetent ledarstab gör att det är värt att lägga ner all tid. Förutsättningarna för att lyckas kan inte vara bättre, säger Kristina i ett pressmeddelande.

Kristinas medaljuppsättning är unik inom innebandyn: hon har guld i både SM och VM på såväl dam- som herrsidan. Ytterligare en ledare kan ståta med detta och det är Johan Fredriksson – som nu också ansluter till Pixbodamernas nya ledarstab. Kristina och Johan har samarbetat under tio års tid.

Den tredje personen i den nya ledarstaben är Martin Ström som närmast kommer från RBK Göteborg där han varit ansvarig för dam verksamheten under tre år.  

I stora drag kommer Kristina att tillsammans med huvudansvaret inrikta sig på coaching, träningsupplägg och spelarutveckling. Johan kommer att inrikta sig på taktik, individuellt och i laget samt viss coaching och Martin tar ansvaret för träningarna, individuell spelarutveckling och viss coaching.

Övriga i ledarteamet runt damerna kommande säsong är Håkan Oliw Lagledare/material, Amelie Olausson, fystränare och Magnus Eriksson, sjukgymnast. De har den gångna säsongen varit verksamma i damlaget.


Författare: Klas Pettersson