2007-04-26 07:30

Karin Hjelm och Ina Rhöös till Dietlikon

Europacupmästarna och nyblivna schweiziska mästarna UHC Dietlikon har gjort klart med Karin Hjelm och Ina Rhöös för den kommande säsongen.


Nu får Ina Rhöös dra på sig den blågula tröjan även i klubblagssammanhang. På bilden syns Ina (till vänster) vid Europacupens prisutdelning (all star team) tillsammans med NST-målvakten Jonna Mäkelä samt blivande lagkamraterna Simone Berner och Sarah Schäfer.


Ina Rhöös är back i Iksu och uttagen i Sveriges trupp till VM. Moderklubben är Lina IK och hon har därefter spelat för Södertälje. Hon gick till Iksu inför säsongen 2004/05. Hon har spelat 18 A-landskamper.

Karin Hjelm är, precis som Ina, född 1983. Hon kan användas både som back och center men på sistone är det främst center hon har spelat. Hon kom till Falun till säsongen 2000/01, direkt från moderklubben Insjöns IF. Karin har spelat 10 A-landskamper men är inte uttagen till VM.

Dietlikon har en fantastisk säsong bakom sig. Det blev aldrig någon direkt kamp mot Rychenberg Winterthur den här säsongen. När Dietlikon tog hem finalserien med 3-0 i matcher stod det klart att det blågula laget hade gått genom säsongens 24 matcher utan att förlora. Dessutom tog man i januari hem klubbens första titel i Europacupen!

Med andra ord kan man konstatera att det är ett favorittippat lag som Rhöös och Hjelm kommer till. Enligt Dietlikons hemsida tappar laget dock norskan Ingvild Översveen och rutinerade Daniela Morf till kommande säsong.


Författare: Klas Pettersson