2007-04-03 12:00

Fin utmärkelse till Ewa Widell

Ewa Widell, ungdomsledare i Marstrands KIBK, har fått utmärkelsen Årets kvinnliga ledare. Hon kommer att få ta emot priset i Globen i samband med SM-finalerna den 21 april.

Idrottsledarpriset instiftades 2004 och är ett samarbete mellan coachen.se och Svenska Spel. Priset är indelat i tre kategorier, nämligen Årets eldsjäl, Årets unga domare och Årets kvinnliga ledare.

I år har det sistnämnda priset gått till en innebandyledare, nämligen Ewa Widell som har varit ledare för samma lag i 13 år, där samma gäng har hängt ihop under alla år.

– Vi har alltid varit noga med att spelarna ska spela i rätt åldersgrupp och inte stressa upp någon att spela med äldre årskullar. Det är bättre att de utvecklas och har roligt, även när de fyllt 25. Istället för att de som 14-åringar ska bli stjärnor i A-laget vilket ofta sker idag. Då tappar man nog sugen rätt snabbt eftersom man inte har så mycket att sikta på längre, berättar Ewa på coachen.se.

 Juryns motivering
Ewa Widell i Marstrands KIBK har under tretton år tränat en grupp tjejer som fortfarande har roligt och spelar tillsammans. Med en positiv attityd och en sann vilja att utveckla sina spelare både på och utanför plan är hon ett utmärkt föredöme för sin omgivning. Ewa Widell är Årets kvinnliga ledare.


Läs intervjun med Ewa Widell på coachen.se


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>