2007-04-25 12:39

Bröderna Hofbauer till Dalen

Bröderna Matthias och Christoph Hofbauer har nu bestämt sig för att spela med IBK Dalen säsongen 2007/08. De har haft många svenska elitserieklubbar efter sig men de valde till slut att skriva på för IBK Dalen.

I och med dessa övergångar har ett samarbete startats mellan IBK Dalen och SV Wiler-Ersigen. Det innebär att de båda bröderna lånas ut gratis till IBK Dalen och föreningarna kommer även att titta på andra former av samarbete.
Detta meddelar IBK Dalen i ett pressmeddelande.

– Det känns verkligen jättebra att vi nu har bestämt oss för att spela med IBK Dalen kommande säsong. Vi kommer att komma till en hårt satsande förening som vill vinna och det passar oss perfekt. Vårt intryck är att vi kommer att ha ett mycket starkt lag nästa säsong och det känns väldigt motiverande att flytta till Umeå och IBK Dalen, säger Matthias Hofbauer.

Dalen har redan erfarenhet av schweiziska spelare och den gångna säsongen har man haft landslagsspelarna Marc Dysli och Michael Zürcher i laget.

– Att Matthias och Christoph har skrivit på för IBK Dalen känns perfekt eftersom Urban har tränat Matthias och Christoph i det Schweiziska landslaget och därför vet hur han skall använda dem, säger Sascha Brendler, schweizisk förbundskapten.

Storebror Matthias Hofbauer har redan spelat i den svenska elitserien; han spelade för Jönköping säsongen 2002/03. Matthias har poängrekordet för en spelare i ett VM, då han gjorde 22 poäng under VM i Schweiz 2004.


Fakta, Matthias Hofbauer
Födelseår: 1981
Antal landskamper: 72
Landslagsdebut: 1999

Fakta, Christoph Hofbauer
Födelseår: 1983
Antal landskamper: 55
Landslagsdebut: 2003


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>